Update Irish Open: 2e toernooidag

Op de tweede toernooidag ging het voor mij om het herendubbel. In het herendubbel stond ik ingeschreven met Owen Kilburn. Met deze Brit had ik niet eerder gespeeld. We hebben alleen af en toe samen ingespeeld of tegen elkaar gestreden.

Op deze dag liep de organisatie in ieder geval beter. Om 7.30u ging de wekker en na het ontbijt konden we vrij snel de bus in om rond 9.30u in de hal te zijn. In onze eerste partij kwamen we uit tegen een Iers koppel. Deze waren niet heel sterk, wat voor ons de gelegenheid gaf om aan elkaar te wennen. We wonnen uiteindelijk met ruime cijfers.

Mark MOdderman

De tweede partij was tegen Britten. Ze hadden het ons flink moeilijk gemaakt. Het was een sterke koppel, maar Owen had ook flink wat moeite om tegen zijn landgenoten weerstand te bieden. We konden maar niet het spel naar ons toe trekken en hadden deze partij helaas verloren.

Aan het eind van de dag moesten we tegen een Frans koppel spelen. We waren allemaal al moe na deze lange dag. Daarnaast heeft Owen drie zware wedstrijden achter de rug en was uitgeput. We wilden er wel voor gaan en hadden ook goed besproken hoe we de wedstrijd in zouden gaan. Ondanks de spanning hadden we de wedstrijd door goede communicatie met mooie cijfers kunnen winnen.

Morgen op de finaledag mag ik voor mijn singles en herendubbel verder strijden in de halve finale. Nu eerst wat rust pakken.

Kijk ook op Youtube voor de livestream van de Irish Open.