EK Parabadminton 2018 – Dag 1

Het EK in Rodez is begonnen. Zo begon het ook voor mij om 9.00u met het gemengd dubbel, waarbij ik met Kiki mocht strijden tegen een Turks koppel.

Foto: Badminton Europe

We wisten dat we meteen alles moesten geven. Ze waren niet de minsten. Op deze manier zaten we meteen goed in de wedstrijd. Ondanks dat we nog weinig samen hadden getraind liep het lekker en verliep de communicatie goed. We konden ze in twee sets verslaan.

Onze tweede wedstrijd moesten we spelen tegen een Spaans koppel. Dit duurde even en we konden ook zien hoe zij speelden tegen de Turken. Echter hadden we ons hierop verkeken en kregen flink wat weerstand. Halverwege de eerste set in achterstand kwamen we goed terug om deze uiteindelijk naar ons toe te trekken en de wedstrijd te winnen.

Foto: Badminton Europe

Aan het eind van de middag moest ik uitkomen voor mijn eerste enkel uit de poule. Al op de dinsdag wist ik dat de shuttles snel waren en dat ik deze vooral in het enkelspel onder controle moest krijgen. Helaas wist mijn Franse tegenstander hier beter mee om te gaan en de controle te behouden. Ik moest dus na twee sets mij. Meerdere in hem erkennen. Op dag twee nog een kans in het enkelspel tegen een Italiaan om een ronde verder te komen.