Update Irish Open: Finaledag

Op zondag werden de halve finales en finales gespeeld. In mijn geval moest ik beginnen met de halve finale singles en zou daarna een halve finale heren dubbel spelen met Owen Kilburn.

Door Herbert Rongen, artfotodesign.de

Door Herbert Rongen, artfotodesign.deHet heren enkel moest ik spelen tegen Francois Nalborczyk. We hadden al eerder tegen elkaar gespeeld en het waren altijd spannende wedstrijden geweest. Op het EK had hij voor het eerst een wedstrijd van mij gewonnen. Wat mij betreft blijft dat ook de laatste keer! Zo ook in deze halve finale. Het was een moeizame start. Ik moest duidelijk inkomen op deze vroege ochtend om 9.00u. Gelukkig herpakte ik me snel en ging het gelijk op in de eerste set. Op de tien punten gaf de scheidsrechter een punt uit, waarvan Francois ervan overtuigd was dat deze voor hem in was. Omdat deze shuttle voor haar neus viel, heeft het wat mij betreft geen zin om daar discussie over te voeren, maar Francois kon het niet van zich afzetten. Zonde voor het spel, maar in mijn voordeel aangezien het zijn spel niet ten goede kwam.
De eerste set won ik uiteindelijk in een spannende strijd met 25-23. In de tweede set kon ik met beheerst spel de wedstrijd afronden met 21-14.
Door Herbert Rongen, artfotodesign.de

Door Herbert Rongen, artfotodesign.de


Hierna moesten Owen en ik uitkomen in de halve finales heren dubbel. We moesten uitkomen tegen de eerst geplaatsten David Toupé en Daniel Chan. We gingen de wedstrijd in met het gevoel dat we niets te verliezen hadden. Mentaal werkt het altijd goed als je zonder verwachtingen een wedstrijd ingaat, omdat je dan in ieder geval zonder spanning op de baan staat. Zo bleek ook dit keer. Het was een mooie wedstrijd waar we onverwachts toch nog aardig punten konden maken. Helaas niet genoeg om een set te pakken. Ondanks dat ik voor de eerste keer met Owen een dubbel speelde, was dit toch een mooi resultaat. Bedankt Owen!

Tot slot mocht ik nog een keer in de finale uitkomen tegen Daniel Chan. Ik wilde gewoon alles geven, maar helaas werkte mijn lichaam niet meer mee. Na een aardige eerste set kwamen mijn clears niet meer goed achterin en mijn drops niet scherp over het net, waardoor Daniel makkelijk de shuttles terug kon brengen. Mocht ik uitkomen voor het WK, dan wordt het vooral trainen op techniek en uithoudingsvermogen. Gelukkig was in deze wedstrijden wel goed te zien dat de techniektraining van Leon Florentinus zijn vruchten af begint te werpen. Ik ben zeer blij met mijn zilver in het enkelspel en brons in het dubbelspel. We zijn dus goed op weg, maar er is nog genoeg te doen!

Door Herbert Rongen, artfotodesign.de

Door Herbert Rongen, artfotodesign.de


Na een avondje het toernooi op een goede manier af te hebben gesloten, was het vandaag tijd om huiswaarts te keren. Via deze weg wil ik het Nederlands team bedanken voor de support en coaching op de baan en de gezelligheid naast de baan. Elke Rongen en Owen Kilburn, bedankt voor het mix en dubbelspel! Victor sports, TNS Rijen en Pearl bedankt voor jullie ondersteuning. En alle parabadminton spelers, bedankt voor de gezellige tijd en tot ziens op een volgend toernooi!

Kijk voor de videoregistratie van de halve finalepartij in het heren dubbel op Youtube
Kijk voor een compleet overzicht van winnaars op tournamentsoftware