Update Irish Open: 1e toernooidag

De eerste toernooidag begon vroeg. We hebben om 6.45u ontbeten, omdat er door de organisatie werd gemeld dat de bussen vanaf 7.30u konden rijden. Achteraf bleek er flink wat miscommunicatie te zijn. Daardoor kwamen we pas 9.30u in de hal aan, wanneer ik al op de baan had moeten staan.

file

Het is rot om op deze manier een toernooi te beginnen. Het bleek dat het aantal bussen voor de rolstoelers totaal verkeerd was ingeschat. We konden ondanks dit begin toch rustig inkomen. Het probleem was alleen dat mijn vijf wedstrijden alsnog wel in hetzelfde tijdsbestek gespeeld moesten worden.

In de mix begonnen we rustig aan tegen een Pool en Spaanse. Dit koppel heeft nog nooit samen gespeeld en waren niet sterk. Goed dus om even in te komen. Het tweede koppel kwam uit Japan. Ze waren technisch zeer sterk en de heer kon het spel goed controleren en ons onder druk zetten. We hadden grote moeite om het spel naar ons toe te trekken en moesten helaas met verlies de wedstrijd eindigen. De derde partij was tegen een Turks koppel. Zwakker dan ons, maar vertraagden het spel enorm. De eerste set wonnen we, maar in de tweede set begonnen we hun spel mee te spelen en daardoor te veel onnodige fouten te maken. Wat we later ook probeerden, we leken meer in gevecht met onszelf dan tegen de Turken. Na een derde set moesten we helaas onze mix voor dit toernooi verliezend afsluiten.

Daarna begon het enkelspel. Ik mocht eerst tegen een Fin die ik ook op het EK tegengekomen ben. De vraag was of hij sinds die tijd goed vooruit is gegaan. Dit bleek niet zo te zijn. Sinds het begin had ik de wedstrijd onder controle en kon ik even inkomen in het enkelspel. In de tweede set kon ik het rustig afmaken met 21-6.

Met nog wat uitloop begon mijn laatste single om 19.00u. Ondanks dat ik, samen met de rest in de hal, vrij moe was wilde ik hier toch nog even alles voor geven. Ik moest tegen Daniel Chan spelen. De jongen uit Hong Kong die mij op de Spanish Open met 21-2 had ingemaakt. Ik wist dat ik niet van hem kon winnen, maar ik wilde van deze wedstrijd toch een beter gevoel overhouden, dan dat ik dat destijds had. Mijn clears gingen lekker en ik kon zo af en toe de rally overnemen door hem wat te laten rijden. Het frustrerende blijft dat het hem zo makkelijk afgaat, maar de punten die op het scorebord stonden heb ik toch kunnen maken door goed te plaatsen. Twee keer 21-6. Volgende keer nog wat punten erbij.

Na deze partij snel naar het hotel, even douchen en wat gegeten. Nu naar bed om rond 8.00u weer aan het ontbijttafel te zitten voor een dag heren dubbels.