EK Parabadminton 2018 – Knockout fase en medailleceremonie

Een verlate update om succes en verlies te delen.

Foto: Badminton Europe

Vrijdag begonnen voor vele onderdelen de knockout fase. Zo ook voor de onderdelen waarin ik speelde. Het begon met de heren enkel, waarbij ik uit mocht komen tegen all time opponent  Gobi Ranganathan. Alle sporters (vermoed ik) hebben wel een tegenstander waartegen ze op zich een goede wedstrijd kunnen spelen, maar waarbij altijd een bepaalde mentale druk op zit. Voor mij is dat Gobi. Zo ook dit keer weer. 

Het was een mooie wedstrijd, maar mentaal had ik het zwaar. Ondanks dat ik hem goed kon uitspelen, maakte ik veel onnodige fouten. En dat terwijl hij niets moeilijks deed. Ik voelde de spanning gedurende de wedstrijd gewoon opbouwen in mijn lichaam. De services gingen even later ook steeds moeilijker. Uiteindelijk was Gobi degene die mentaal sterker was. Al met al was het zeker een mooie wedstrijd om mijn enkelspel mee af te sluiten.

Het vervelende van zo’n mentaal zware wedstrijd is om je helemaal op te laden voor de volgende wedstrijden. Dit lukte dan ook niet echt goed. Op zich speelden we onze dubbelpartijen daarna niet slecht. Het vervelende was alleen dat door de spanning in mijn lichaam, mijn services niet meer lekker gingen. Ik moest er dus zorgen dat de shuttle in het veld gebracht werd zonder dat ze meteen gesmasht konden worden. Uiteindelijk waren we voor de dubbels gestrand in de kwartfinales. Een mooi resultaat die ik samen met David Follet heb mogen neerzetten! Bedankt David!

In de mix moesten we op de vrijdag nog onze kwart finale wedstrijd spelen. Nogmaals tegen Gobi en dit keer met zijn mixpartner. We hebben in de tussentijd meegekregen dat de mixpartner van Gobi, een zware partij achter de rug heeft gehad. Het was dus zaak om hier vooral op in te spelen. Ook omdat ikzelf er die dag niet lekker in zat. Deze tactiek verliep voorspoedig. Ondanks de fouten die we maakte, konden we voldoende druk op de dame zetten, om zo de winst naar ons toe te trekken. Door naar de halve finales!

Deze halve finales werden op zaterdag gespeeld. Mijn enige wedstrijd die dag, omdat ik op de andere onderdelen al uitgeschakeld was. Ik zat die ochtend beter in mijn vel en heb wat kunnen inslaan. Het was daarbij ook mijn eerste keer dat ik tegen dit Israëlische koppel mocht spelen. Het zou een hele pittige partij worden en dat werd het ook. We hebben flink gestreden, met mooie rally’s, maar helaas maakten we net wat meer fouten dan zij. Een mooie wedstrijd om het EK mee af te sluiten! Dank Kiki voor het samenspel en het behalen van deze medaille!

Het team voor de mixwedstrijden: Gigi, Jordy, Kiki en Arno

Op zondag konden we uiteindelijk gewoon genieten van de finales, zoals deze van de heren dubbel: https://www.facebook.com/bwfCE2018/videos/2229675117306788/. Vervolgens was er de prijsuitrijking en hebben we afscheid van iedereen genomen binnen het parabadminton circuit. Het einde van een tijdperk internationale wedstrijden!