Succesvol op het NK!

Op 22 en 23 april werden in Veenendaal de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton gehouden. Het moment voor mij om mijn titel Nederlands Kampioen Heren Enkel terug te winnen.

Allereerst even een paar weken terug. Rondom de trip naar Spanje had ik namelijk last van mijn schouder. Iets wat niet echt is weggegaan en mijn fysiotherapeuten van Jongh&VanOsta ook (letterlijk) hun handen vol aan hadden. Door middel van oefeningen zou het me, los van de behandelingen, in ieder geval vooruit helpen. Vooral ook omdat we van 15-17 april in Bourges zouden zijn voor een trainingskamp, wat beloofde zwaar te worden. Gelukkig sloegen de behandelingen en oefeningen aan, zodat ik gewoon voluit kon gaan.

De dagen voorafgaand aan het NK vooral rust gehouden bij de ouders van GiGi, op een partijtje op de trainingsavond van haar zus na. 

Trainingsavond met Marlyse en Benji

Het NK zelf begon rustig. Ik kon lekker op gang komen in de wedstrijden, overzicht houden en mijn slagen uitproberen. Het blijft altijd weer schakelen. Afgelopen tijd vooral met veren shuttles gespeeld en op het NK met nylon moeten spelen. Uiteindelijk had ik mijn poule in het enkelspel op de zaterdag succesvol uitgespeeld. De belangrijkste wedstrijd van die dag was de heren dubbel tegen Timo en Mario. Twee jaar geleden hadden we namelijk nog van hen verloren. Het was een mooie wedstrijd die drie sets nodig had, maar uiteindelijk hadden we deze gewonnen.

Op zondag moesten we in het gemengd dubbel meteen aan de bak tegen Tim en Puck. Het was een nieuwe combinatie en daarom moesten we ook afwachten wat we van ze mochten verwachten. De eerste set kwamen we goed door, maar in de tweede set lieten we wat steken vallen. Ondanks dat konden we het wel met twee sets afsluiten door tactisch te blijven spelen. 

Foto: Géraldine Maillard – BCBever delegatie

 

 

 

 

Tweede partij was tegen Ilse en Mario. Hierbij hebben we alles kunnen geven. Helaas was dit niet genoeg om de partij te kunnen winnen. Ze hadden Mylène goed onder druk gezet en ondanks dat ze zwanger was heeft ze zich ongelooflijk goed geweerd. Hiermee kunnen we in ieder geval met trots onze zilveren medaille dragen!

Laatste wedstrijd deze dag was de finale heren enkel. Focus van afgelopen tijd was concentratie op de baan en beheerst en vast mijn slagen uitvoeren. In deze wedstrijd kwam alles samen. Ik ben blij dat ik in dat geval twee doelen heb mogen bereiken, op zowel mentaal vlak als het terughalen van de titel. 

Bedankt iedereen die hieraan een bijdrage heeft mogen leveren. Voor de organisatie, maar ook Mylène en Tim voor de mooie wedstrijden, daarnaast Stinne en Léon voor de training/coaching en natuurlijk Gigi voor de mental support!