Toernooidagen en terugreis – Spanish Open 2017

Momenteel aan het schrijven tijdens onze terugreis vanuit Mallorca. In de afgelopen dagen wedstrijden gespeeld, maar vooral gekeken.

Wat moet je schrijven als een toernooi niet is gelopen, zoals je had gehoopt. Dat was één van de vele vragen die ik de afgelopen dagen had. Het was het eerste toernooi na het EK eind oktober en een meetpunt om naar het WK in november toe te werken.

Ik wist van tevoren dat het niveau hoog was op dit toernooi, dus je weet al dat je flink moet strijden en je kansen moet benutten. Tegenvaller hierbij was mijn loting waarbij ik in zowel enkel als in het heren dubbel tegen de eerstgeplaatsten moest uitkomen. Hier zijn gewoon leuke partijen uitgekomen. Waar vooral op gefocussed moest worden waren de andere wedstrijden om minimaal de tweede plek in de groep te kunnen veroveren. Helaas liep dit wat anders.

Ik kan vanalles de schuld geven, maar uiteindelijk komt het erop neer dat ik niet heb gespeeld zoals ik wilde. Dit heeft zowel met voorbereiding voorafgaand aan het toernooi te maken, als met mijn spel op zich. Het blijft een teleurstelling, wat omgezet moet worden in concrete acties en een plan om dit voor een volgend internationaal en mogelijk het WK, te voorkomen.

Al met al in ieder geval veel ervaring opgedaan en mooie wedstrijden gezien. Nu eerst de weg naar huis voortzetten en goed uitrusten om later de draad weer op te pakken.