Irish Open: tweede toernooidag

Na een vermoeiende eerste dag, vandaag goed uitgerust de tweede dag in.
IMG_0588

Deze ochtend eerst de vraag uitgezet bij de Franse coach of ik gebruik mocht maken van hun Fysio. Dit was nodig, omdat het toernooi geen fysio had geregeld of tegen betaling kon oproepen. Vreemde situatie, aangezien er op elk toernooi wel minstens één fysio aanwezig is en wat gezien de fysieke issues van de spelers, ook zeker wel nodig is. De Franse ploeg heeft er altijd één bij en hier mocht ik gelukkig even gebruik van maken. Ik had op zich niet echt last van mijn arm, maar wilde door alle issues in de afgelopen weken voor de zekerheid even ernaar laten kijken ter voorbereiding op deze dag.

De dag stond in het teken van de overige wedstrijden uit de poule in het enkelspel en de heren dubbel met Owen Kilburn. Op dit toernooi had ik geen geluk met de loting, aangezien ik mijn laatste enkelpartij tegen de Europees kampioen moest spelen en wij in de dubbels geloot zijn tegen een sterk Aziatisch koppel en de eerst geplaatsten.

Op zich een goed uitgangspunt, want ik had niets te verliezen en alles was mooi meegenomen. Deze gedachte gaf me wel veel rust in de partij tegen Martin Rooke. Ik moest mijn eerste wedstrijd tegen hem spelen en door deze rust zat ik lekker in de wedstrijd. Dit bleek ook wel, aangezien ik in de eerst gedeelte van de eerste zet hem aardig kon bijhouden. Martin staat bekend om zijn aanvallende spel en de kracht die hij hierin legt. Mede door de snelle shuttles en de warmte in de zaal moest hij zijn spel ook aanpassen, wat mij meer ruimte gaf om zijn spel te bekijken en de shuttles goed weg te leggen. Uiteindelijk ging het erom wie de meeste fouten zou maken en helaas was ik degene die de meeste punten heeft weggegeven. Al met al een fijne wedstrijd om mijn af te sluiten.

In het dubbelspel was het weer even aftasten. Helaas kunnen Owen en ik tussen de internationale toernooien nooit echt samen trainen, wat ervoor zorgt dat je altijd weer moet opstarten en afstemmen. Ondanks dat we sterke koppels tegenover ons hadden, ging het zeker niet slecht. We communiceerden goed en maakten mooie punten. Dit ging vele malen beter dan op het WK van afgelopen september, waar we voor het laatst samen hebben gespeeld. Twee mooie wedstrijden, maar helaas geen set kunnen pakken. Volgende keer, waarschijnlijk met het EK, hopelijk betere cijfers!

Morgen nog één wedstrijd te spelen in de kwartfinales tegen de eerst geplaatste een huidig wereldkampioen Jungjun Kim. Een wedstrijd waarvan ik zal genieten en zoveel mogelijk bij zal uitproberen. Eens zien hoever ik hierin kan komen.