Irish Open: eerste toernooidag

De eerste dag van het toernooi zit erop. Deze dag stond in het teken van de gemengd dubbels en de eerste singles.

Foto door: GiGi De gewonnen wedstrijd in de Mix met Kiki

Foto door: GiGi
De gewonnen wedstrijd in de Mix met Kiki


We begonnen met de gemengd dubbel en mochten meteen tegen Valeska en Young-Chi Mi. We hebben al goede trainingssessies met ze gehad, maar op een toernooi is het toch anders. En dat bleek ook zo. We hadden heel erg veel moeite gehad om onze draai te vinden. Shuttles gingen vaak uit en werden niet goed geraakt. In de tweede set ging het stukken beter, maar het was helaas niet genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten.

De tweede wedstrijd ging stukken beter. Het hielp hierbij ook dat het een samengesteld koppel was en dat ze dus nog niet met elkaar hebben gespeeld. We konden deze in twee sets afronden. De laatste partij was tegen twee Japanners. We hebben hier goed spel laten zien en we waren aan elkaar gewaagd. Helaas speelde de spanning ons parten en maakte ik twee fatale fouten op de laatste twee punten. Met andere woorden, hebben we deze partij in twee sets verloren. Toch wil ik Kiki bedanken voor het fijne samenspel in het gemengd dubbel. Het was onze eerste toernooi, zonder veel te hebben kunnen trainen. Het beloofd nog veel goeds voor de toekomst!

Tot slot mocht ik nog twee enkelspel wedstrijden spelen. Mentaal was ik al aardig leeggelopen en dat was helaas ook te zien in mijn spel tegen de Fin. Ik heb tegen hem nog nooit een set weg hoeven geven, maar het ging alle kanten op, waardoor ik de wedstrijd niet naar mijn hand kon zetten. Halverwege de derde set kon ik eindelijk meer grip krijgen op de partij en hem winnend afsluiten.
De tweede partij was tegen een Italiaan die ik ook al vaker voor me heb gehad. Altijd leuk om een wedstrijd met hem te spelen. Dit was mentaal ook een goede wedstrijd voor mij, om mijn zelfvertrouwen terug te winnen. Ik kon alles goed plaatsen en wat in de vorige wedstrijd niet goed ging, lukte perfect in deze wedstrijd.

Al met al een vermoeiende dag. Morgen waarschijnlijk dubbels en de rest van het enkelspel in de pouls. Nu nog even proosten op de verjaardag van Gigi en dan naar bed.