EK Parabadminton – Update2: Eerste speeldag

Vandaag hebben we de aftrap van het EK gehad. Dit begon voor mij met de mix dubbel.

Elke Rongen en ik moesten spelen tegen Russen. We wisten dat een overwinning mogelijk was, maar we moesten toch wennen ondanks de trainingsdag van gisteren. Het moest nu eindelijk gebeuren.

De eerste set verliep goed en wonnen we met 21-8, maar door het trage spel van de Russen en de warmte gaven we veel punten weg in de tweede set. Na onze concentratie herpakt te hebben, konden we doorstoten richting de overwinning en de tweede game met 21-16 op onze naam zetten.

Ik hoefde alleen twee mix partijen te spelen, maar door de uitloop van wedstrijden kon ik pas om 15.30u mijn tweede partij spelen. Dit zorgde ervoor dat we aardig uit ons spel waren. Deze tweede partij was tegen Fransen. In de eerste set maakten we veel onnodige fouten, waardoor we tot de tien gelijk opliepen. Tijdens de interval hebben we elkaar goed aangesproken, waardoor we onze focus weer terug kregen. Uiteindelijk de eerste set met 21-15 gewonnen. In de tweede set waren we goed op dreef. Na de interval op 11-4 kregen we van Annie van Daal de opdracht om meteen voor de 21-4 te gaan. Door de goede service van Elke en de concentratie en communicatie van ons beiden was dit gelukt!

Vandaag was een mooie dag om in te komen. Ik ben ook erg blij met de resultaten en de vooruitgang in de communicatie met Elke. Dit belooft veel goeds voor de komende dagen!

Kijk voor alle resultaten van het Nederlands team op: http://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=560DBEB1-5064-4366-9EC5-94A195F77A9E&c=NED

image