EK Parabadminton – Update3: Tweede speeldag

Vandaag hadden we als Nederlands team tien wedstrijden te spelen. Eddy Boerman drie, Mark Modderman twee en ik vijf. Het beloofde een zware dag te worden. En dat op het toppunt van de warmte: buiten 33 graden en binnen zelf hoger.

Mijn dag begon met de laatste mixpartij uit de poule tegen een Turks koppel. We moesten deze ochtend weer even ons spel oppakken, maar uiteindelijk konden we de wedstrijd met 21-11 en 21-13 op onze naam zetten. Dit betekende eerste in onze poule!

De tweede wedstrijd was voor mij persoonlijk een spannende. Twee jaar geleden was dit mijn eerste tegenstander op mijn eerste EK. Ditmaal was het de eerste single van dit EK. Ik moest wel even inkomen. Het speelveld verkennen en wennen aan zijn spel. Ik ben blij dat ik de wedstrijd in twee sets kon afronden. In de tweede set zelfs met een achterstand goed teruggekomen en met 21-18 afgemaakt.

Daarna had ik samen met mijn dubbelpartner Young-Chin Mi drie dubbelpartijen achter elkaar. We hebben tot dan toe slechts een paar keer samen getraind. Na aftasten en door de hitte heen bijten merkten we dat het per wedstrijd steeds beter ging. Ondanks dat het soms kantje boord was, hebben we alle partijen in twee sets kunnen afronden. Ook hier poulewinnaar!