Brons in het enkelspel – England Open

De derde dag is ten einde. Vandaag mooie finales gezien, maar eerst nog even het complete verslag van het toernooi.

Op vrijdag is het toernooi officieel van start gegaan. Helaas zat ik niet heel lekker in mijn vel. Weinig geslapen en daardoor moeilijk te concentreren. Op deze dag moest ik maar twee partijen spelen. Dat mijn eerste partij pas halverwege de middag begon, hielp hier ook niet bij. Dit zorgde ervoor dat ik heel moeilijk in mijn spel kwam tegenover Francois Nalborczyk. Dit had zelfs tot gevolg dat ik de eerste set verloor. Halverwege de tweede set vond in mijzelf terug, waardoor ik de Fransman alsnog met rustig uitspelen in drie sets versloeg.
Mijn tweede partij was tegenover de eerstgeplaatste. Ik wist dat het onmogelijk was, maar toch wil je kijken wat je eruit kunt halen. Ik zat beter in mijn vel en kon nog wat mooie rally’s maken. Maar ondanks dat hij shuttles pakte die uit gingen, verloor ik nog dik. Het resultaat was wel dat ik hoer een beter gevoel aan over heb gehouden.

Op dag twee werden de dubbels gespeeld. We moesten 3 wedstrijden spelen en twee winnen om onze poule door te komen. Het was heel erg wennen om met Richard Perrot te spelen. Ik wist wat hij kon, maar tijdens het spel werd hij erg onvoorspelbaar. Ik kon niet goed op hem rekenen, waardoor ik moeilijk shuttles van hem over kon nemen, of hem shuttles van mij over liet nemen. Het was niet anders. Het was leuk om met hem gespeeld te hebben. Uiteindelijk hebben we één van de drie partijen kunnen winnen, maar helaas dus niet door de poule.

Dag 2 eindigde met de halve finale in het enkelspel. Hiervoor moest ik het opnemen tegen de wereldkampioen Jungjun Kim. Ook wist ik dat ik van deze Koreaan niet kon winnen, maar ik wilde er echt alles uithalen. Ondanks dat hij het met zoveel gemak kon doen, weerhield het mij niet om mij beste wedstrijd in dit toernooi te spelen. Ik kon alles uitproberen, maar hij sloeg dan ook echt alles terug. Hele mooie rally’s ertussen. Een partij waar ik trots op ben.

Op dag 3 dus de finales. Voor het Nederlandse team een dag om lekker te genieten. Er waren vele mooie partijen te zien. Door de komst van spelers over de hele wereld zorgde ervoor dat er topbadminton getoond werd. Geweldige partijen en afsluitend leuke prijsuitreikingen, waarbij ik een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Mooie afsluiting van een mooi toernooi!image