Officiële uitnodiging EK

Op 2 augustus lag er een brief op de mat toen ik ‘s-avonds thuis kwam. Een brief van Badminton Nederland. Het bleek de officiële brief te zijn, met de mededeling dat ik geselecteerd ben voor de Europese Kampioenschappen! Echt heel geweldig nieuws!

Het EK zal worden gehouden van 9 t/m 14 september in Los Alcázares – Murcia, Spanje. Ik zal op het toernooi uitkomen voor het enkelspel, dubbel en de mix dubbel. In verband met de wijzigingen in de regels voor het dubbel/mix dubbel, zal ik dit toernooi voor het eerst spelen met twee Duitsers uit de WH1-klasse. Ik ken deze spelers al aardig goed, omdat ze (naast de internationale toernooien) regelmatig naar Nederlandse toernooien komen. Ze wonen relatief dichtbij de Nederlandse grens, waardoor het trainen ook makkelijker gaat.

Komende weken zal ik regelmatig naar Duitsland afreizen om te gaan trainen met mijn dubbelpartner, Young Chin Mi en mijn mix partner, Elke Rongen. Dit zal naast de selectietrainingen in Doorn zijn. Daarbij zal ik ook proberen om tussentijds nog oefeningen op te pakken, zodat ik topfit richting Spanje kan reizen.

Vanuit Nederland zal ik samen met Eddy Boerman (SL3), Mark Modderman (SU5) en de bondcoach, Annie van Daal naar Spanje toe gaan.

IMG_0712