Update Spanish Open: 3e toernooidag

Het derde toernooidag stond in het teken van de halve finales en finales. Vandaag hoefden ik en Mark alleen nog op het veld te komen.

Ik was als eerste aan de beurt om het op te nemen tegen Daniel Chan. Ik had al tegen hem gespeeld in de poule, maar doordat de halve finales geloot worden, mocht ik in de herkansing. Doel was om mijn spel aan te passen, rust te bewaken en beter te plaatsen om zo meer punten te maken. Dit laatste was helaas niet gelukt. Daniel had zichzelf waarschijnlijk als doel gesteld om scherp te blijven spelen en een rally gaande te houden, zonder fouten te maken. Ik moet wel zeggen dat ik met wen beter gevoel van de baan ben gegaan dan tijdens de poulewedstrijd. Met dit resultaat ben ik derde geworden in de WH2 singles categorie.

image

Mark moest nog uitkomen voor de dubbels. Het was jammer dat één van hun tegenstanders voor de halve finale moest opgeven, omdat hij in zijn halve finale in de single een shuttle in zijn oog kreeg. Gelukkig bleek in het ziekenhuis dat het niet ernstig is. Hij zag niets meer door één oog, maar dit moest in de loop van de week bijtrekken.
Dit zorgde ervoor dat ze mochten doorgaan voor de finales, waar ze hun tegenstanders uit de poule tegenkwamen, de Maleisiërs. Ze wisten dat ze dit niet konden winnen en wilden er gewoon een mooie wedstrijd van maken. Ook zij kwamen met een goed gevoel de baan af ondanks een verlies. Wel mooi een zilveren plak!

Uiteindelijk gaat Nederland weer met mooie prijzen naar huis!
Mark Modderman: 2e in de heren dubbel SU5
Joey Lie: 3e in de heren dubbel SS6
Jordy Brouwer von Gonzenbach: 3e in de singles WH2