Wereldkampioenschappen dag 2

Het was vroeg deze ochtend, na een lange eerste dag. Om zeven uur op en vervolgens om negen uur de eerste gemengd dubbel partij in de afvalronde. We mochten uitkomen tegen Thailand. Technisch zeer goede spelers, maar we gingen het veld op met het idee “niets is onmogelijk”.
IMG_0588


De eerste set ging hier goed, maar dit bleek een opwarmertje voor hun te zijn. De tweede set gaven ze gas en we verloren met twee sets (21-12, 21-10). Het was een mooie partij om te verliezen. Waar we voor hadden getraind, dat lukte, maar het was niet genoeg om van ze te kunnen winnen. Een mooie partij om onze gemengd dubbel mee af te sluiten.

De volgende partij was mijn laatste poulewedstrijd in het enkelspel. Dit is tegen een Fin waar ik al eerder tegen gespeeld had. In Dublin had ik twee set nodig om van hem te winnen. Het was even afwachten hoe het nu zou lopen. Hij bewoog al makkelijker over de baan, maar zijn slagen kwamen nog niet lekker uit. Doordat ik zelf ook veel fouten maakte werd het nog onnodig spannend, maar gelukkig kon ik het in twee sets afronden.

Vervolgens mochten we aan de bak voor de poulewedstrijden in het dubbelspel. In alle partijen hadden we mooie rally’s maar het was niet genoeg om twee wedstrijden te winnen. Onnodige fouten en te veel onrust in ons spel maakte het dat we twee wedstrijden hadden weggegeven. Beiden gingen we teleurgesteld om 21.00u van de baan. Snel vergeten en me richten op het enkelspel voor de achtste finales op zaterdag.