Wereldkampioenschappen dag 1

Hierbij een kort verslag van de wedstrijden op dag 1.
IMG_0614


Er werd gespeeld vanaf negen uur en we begonnen in de mix. Elke en ik mochten om 9.30 aantreden tegen een Frans koppel Richard Perot en Pamela Masse. Het was heel erg inkomen, omdat je maar weinig tijd hebt om warm te spelen. Voorbereidingen moet je dus vooraf buiten de baan doen, zodat je meteen geconcentreerd op de baan je wedstrijd kunt spelen. Uiteindelijk met een 21-16 en 21-13 gewonnen.

Mijn tweede wedstrijd was tegen een Australiër. Australië is nieuw binnen de para-badminton wereld en ook deze persoon had nog maar weinig ervaring. Door hem aan te geven kon ik hem zijn eigen fouten laten maken, wat resulteerde in een 21-3 en 21-1 eindstand.

Daarna volgde onze tweede mixwedstrijd tegen mijn dubbelpartner Owen Kilburn en de Schotse Fiona Christie. We hadden hier moeite om gefocust te blijven, waardoor we een set misten. In de derde set herpakte we ons en konden we de wedstrijd met 21-18, 13-21, 21-11 op onze naam zetten.

In mijn tweede enkelwedstrijd moest ik het opnemen tegen een Deense jongen. Hij speelt nog niet zo lang internationaal mee, maar zijn slag is goed. Blijkbaar zat het in mijn hoofd niet helemaal goed, want ik kon de wedstrijd niet goed onder controle krijgen. Onverwachts had ik drie sets nodig om deze wedstrijd te winnen (21-19, 18-21, 21-9). Gelukkig kon ik even op adem komen voor de laatste poulewedstrijd in het gemengd dubbel.

Deze gemengd dubbel was tegen Japanners. Hij stond gepland om 20.00u, maar door uitloop konden we pas om 22.00u op de baan komen. Vermoeid, maar toch gefocust gingen we de wedstrijd in. Al snel merkten we dat we de dame flink onder druk moesten zetten en moesten letten op een korte return. Ook deze wedstrijd had drie sets nodig, maar we mochten ons na deze partij poulewinnaar noemen! Bij de laatste 16!

Vervolgens meteen naar bed, zodat ik om zeven uur weer klaar kon staan voor dag 2.