Voorbereiding EK afgerond

In de afgelopen maanden hebben we de voorbereidingen gedaan op de baan in de aanloop naar de Europese Kampioenschappen in Beek. Met de nationale selectie getraind in Doorn, met Leon bij BCOss en in Frankrijk op de natioanle trainingskamp in Bourges.

Tas ingepakt

Tijdens de trainingen heb ik vooral gewerkt aan mijn precisie en uithoudingsvermogen. Belangrijkste was om onder druk zo min mogelijk fouten te maken. Samen met Leon hebben we hier veel aandacht aan geschonken. Wat doe ik als ik overspeeld word? En hoe zorg ik ervoor dat de shuttle komt waar ik ‘m wil hebben? Daarnaast ben ik regelmatig bij mijn fysio geweest om de hele keten te controleren en te trainen. Omdat ik meer vanuit mijn onderarm speel, krijgt deze het zwaar te verduren. Robert en Bart van praktijk Jongh en Van Osta hebben daarom gekeken hoe ik zowel mijn onderarm, als mijn rug in goede conditie houd.

Nu is het dan zover. Er is niets meer wat ik kan doen ter voorbereiding op het EK. Donderdag moet het gewoon gebeuren! Dus vandaag vooral de praktische zaken gedaan, mijn tas in gepakt. Eerst bij TNS RevaliedatieService mijn stoel opgehaald die een onderhoudsbeurt heeft gekregen. Mijn Carlton rackets voorzien van een frisse logo en een nieuwe grip, de tubes FIT Sportbalsam klaargelegd en even langs Pearl Opticiens geweest voor mijn nieuwe daglenzen die ik altijd tijdens de wedstrijden gebruik. Tot slot mijn voorraadje proteine shakes van Body&Fit klaar gezet, zodat ik hier tijdens het toernooi alleen wat water bij hoef te doen. Op deze manier hoef ik tijdens de toernooidagen nergens meer aan te denken. Geeft aardig wat rust, waardoor ik me alleen met mijn wedstrijden hoef bezig te houden.

Morgen vertrekken we richting Beek. Eerst even kort trainen, waarbij we vooral aan de vloer en de hal kunnen wennen. Daarna incheken bij het Van der Valk hotel in Stein-Urmond, waar we zullen verblijven tijdens het toernooi, samen met een grote delegatie van de spelers uit andere landen.

De scores zijn te volgen via http://www.tournamentsoftware.com/sport/players.aspx?id=683FD388-465E-40E4-BBB6-3A668B4B22EB&c=NED