Update Spanish Open: 1e toernooidag

Deze ochtend werden we wakker met de gedachte om meteen tournamentsoftware te kijken. Gisteren stond het wedstrijdschema namelijk nog niet gepubliceerd toen we gingen slapen.

We wisten al dat de opkomst sterk is. Niemand van het Nederlands team was geplaatst. Het ging er dus om hoe de loting zou vallen. In mijn geval zaten we voor de mix in de poule met de tweede geplaatste. Daarnaast zouden we Indiërs tegenkomen en het tweetal waarmee we ook trainen. Een sterke poule dus.

In het enkelspel was ik geloot onder de eerstgeplaatste en een onbekende Spanjaard. Dit was even afwachten hoe het zou lopen, aangezien ik tegen beiden nog nooit had gespeeld.

Na de openingsceremonie begonnen we met de mix rond 10 uur. We mochten meteen tegen de als tweede geplaatste David Toupe en Pamela Masse. We hebben al eerder tegen David gespeeld tijdens het EK en weten hoe snel hij is. Ze hadden alleen samen nog geen ervaring wat in ons voordeel kon werken. Helaas mocht het niet zo zijn, ondanks onze tegenstand.

De volgende was tegen Young-Chin Mi en Valeska Knoblauch. Dit zijn altijd mooie spannende wedstrijden. We trainen samen en de uitkomst is altijd anders. We moesten eerst even aftasten waardoor we met een achterstand begonnen en daarmee de eerste set verloren. Door onze tactiek aan te passen en scherper te spelen konden wij de tweede set op onze naam zetten. Helaas konden we dit niet vasthouden in de derde set, ondanks mooie punten die we toch nog konden maken.

De laatste partij was tegen de Indiërs. Ondanks dat we niet meer door de poule zijn gekomen, probeerden we deze partij wel netjes af te maken. Ook om onze focus te houden voor de andere wedstrijden die we nog moesten spelen. We zagen al dat ze moeite hadden met het rijden en vooral de dame. Deze konden we daardoor goed onder druk zetten en uiteindelijk ook de partij in twee sets op onze naam schrijven.

IMX_4964_.

Daarna begonnen voor mij de enkel partijen. Eerst tegen de Spanjaard. Deze man was nog niet ervaren, maar daarmee kon ik goed wennen aan de enkelbaan en mijn slagen goed oefenen.

Vervolgens moest ik tegen Daniel Chan. Ik heb nog nooit tegen hem mogen spelen. Ik wilde daarom ook een mooie wedstrijd tegen hem spelen, ondanks dat ik weet dat ik weinig kans tegen hem zou maken. Dit zorgde er helaas voor dat ik meer tegen mezelf zat te spelen. Ik maakte veel fouten in het voor- en achterveld. Veel slagen lukte niet en daarmee was hij volledig onder controle.

Als tweede van de poule mocht ik wel door naar de volgende ronde. Hier kwam ik Francois Nalborczyk. We kennen elkaar goed en tijdens het EK heeft hij helaas de trend doorbroken om mij te verslaan. Het was dus tijd om revange te nemen. Het was inmiddels 6uur en we waren beiden moe. Het was een partij die vooral op mentaal gebied gespeeld ging worden. We speelden beiden goed, maar de druk werd steeds verder opgevoerd nadat ik de eerste set had gewonnen. Uiteindelijk gaf ik na een voorsprong de tweede set weg en moest ik herstellen in de derde set. Door rust te bewaken en goed op de uitvoering van mijn slagen te letten, kon ik na een lange partij opgelucht ademhalen, waarbij bij ons beiden na veel spanning de ontlading kwam. Op naar de halve finales, waar ik weer tegen Daniel Chen mag spelen.

De rest van het Nederlands team deed het goed, ondanks hun sterke loting. Mark en Joey hadden het zwaar in hun poule. Ze zijn de poule niet doorgekomen, maar hebben mooie wedstrijden gespeeld en zijn wel een flinke ervaring rijker. Eddie heeft het mooi gedaan. Hij is zijn poule door en kan nog een ronde verder naar de kwart finales

alle drie gaan morgen beginnen met de dubbels.

Kijk voor meer informatie op Tournamentsoftware