Toernooi Redeoss 2015

Op 21 maart jl.werd er in de Brasserskade in Delft het jaarlijkse Redeoss toernooi georganiseerd. Het is altijd een gezellig toernooi en ditmaal met een mooie opkomst, waarbij ook deelnemers vanuit België en Duitsland aanwezig waren. Daarnaast werd dit toernooi georganiseerd op een moment waarbij het Nederlands team bijna afreist naar Palma de Mallorca voor het 5e Spain Para-badminton Open. Het was daarmee voor een aantal deelnemers een goede generale repetitie, zo ook voor mij.

De ochtend begon met het enkelspel. Grootste uitdaging van die ochtend was de Belg Pol Biesmans. Hij heeft een goede techniek, maar is nog niet vaardig met zijn rolstoel. Op de voorgaande toernooien hadden we mooie en spannende wedstrijden, waar hij altijd aan het langste eind trok. Ook ditmaal was het spannend, maar ik mocht in 2 mooie sets de wedstrijd op mijn naam zetten: 21-18, 25-23.
In de middag kwam mijn Duitse mixpartner Elke Rongen meespelen voor de mix partijen. We hadden afgelopen week al 3x samen getraind, maar het Redeoss toernooi was een goed moment om te kijken hoe het was om in wedstrijdverband te presteren. Na even aftasten, waren we goed op dreef. De communicatie liep lekker en het spel verliep vlot. Aan het eind van de middag mochten we op dit onderdeel de 1e prijs in ontvangst nemen.

1e prijzen op het Redeoss Toernooi2015

1e prijzen op het Redeoss Toernooi2015

Eindconclusie was dat het een goede voorbereiding was voor de Spanish Open. Dinsdag reizen we in alle vroegte af vanuit Eindhoven en de 27e begint het spektakel. Met 92 deelnemers beloofd het een mooi toernooi te worden.
Meer updates over de Spanish Open volgen later.

Interessante links:
Uitslagen toernooi Redeoss2015
Toernooipagina V Spanish Para-Badminton International 2015