Succesvolle demo tijdens Carlton GT finale

Door succesvol lobbyen tijdens het NK in Veenendaal had de bondscoach, Annie van Daal, de uitnodiging ontvangen om een demo te geven tijdens de finaledag van de Carlton GT cup. Dit is een groot evenement welke in Epe wordt georganiseerd door BC ’70 Veluwe.

Op 2 mei was het zover. We reisden met een grote groep van 10 man af naar Epe, waar we gastvrij werden ontvangen door de vereniging. Onze groep bestond uit spelers van alle onderdelen binnen het aangepast badminton: Rollers, staanders en de kleine mensen. De bedoeling was dat we tijdens de pauzes een demo zouden geven. Dit zou rond 13.00 en 16.00 plaats vinden.

De hal had vier banen, gevormd door matten welke vaak liggen tijdens valide toernooien op dit niveau. Het is alleen een stuk zwaarder voor de rolstoelers om je op hierop voort te bewegen. Je komt moeilijker weg en remt sneller af, waardoor je je timing moet aanpassen.

Tijdens beide sessies introduceerde Annie ons eerst, terwijl we aan de matten wenden door wat rij oefeningen als warming-up uitvoerden. Vervolgens gingen we 1-op-1 inslaan met wat simpele slag oefeningen. Daarna lieten we een enkelwedstrijd zien en in de tweede sessie een mixpartij. Annie had voor de demo wat valide spelers gestrikt om plaats te nemen in de rolstoel, waaronder Eric Pang, Mayke Halkema en Sandy Bommeleyn.
Sandy in de ProvalMyke in de Proval
Dit werd in het laatste kwartier gedaan. Het was mooi om te zien hoe ze reageerden. Het was ook goed om ze het verschil tussen de rolstoelen te kunnen laten zien, omdat mijn NK mixpartner Mylene Rombouts een kneesit type heeft. Sommige spelers hadden snel door hoe je moest voortbewegen en anderen hadden daar wat meer moeite mee. Annie liet mij tot slot een potje enkelen tegen de huidige Nederlandse Kampioen, Eric Pang, onder het mom van: de valide Nederlands Kampioen, tegen de AB Nederlands Kampioen. Een mooie ervaring!
Tegen Eric Pang
Dank aan de spelers voor hun enthousiaste reacties!

De demo was een goede promotie voor het aangepast badminton. Via deze weg dan ook mijn dank aan Richard Dijk die als voorzitter van BC ’70 Veluwe dit mede mogelijk heeft gemaakt.

De wedstrijden en de demo werden ook via Youtube gestreamd. We hopen dus dat velen ons onderdeel binnen de sport heeft mogen bewonderen. Youtube link op 3u32 en 6u35.

Mocht je meer informatie willen hebben over de verschillende rolstoelen? Kijk dan op de site van TNS Revalidatie Rijen