Spanish Para-Badminton International 2018

Na een tijd van afwezigheid weer terug in het para-badminton circuit.


Zoals in mijn eerdere blog te lezen is, stonden de afgelopen maanden in het teken van reflectie. Bedenken wat er allemaal is gebeurd, waar ik nu sta en wat ik aan mogelijkheden heb voor de toekomst. Dit dan vooral op sportief vlak, aangezien er daarbuiten ook nog genoeg uitdagingen zijn. Zeker niet onbelangrijk, omdat het allemaal met elkaar verweven zit. Conclusie was uiteindelijk dat ik voor mezelf een tweede positie op Europees vlak te verdedigen heb. Een titel waarvan, met de huidige situatie en middelen, ik voor mezelf haalbaar acht dat ik deze kan verdedigen. In de afgelopen tijd heb ik dus aardig wat gesprekken gevoerd, waaronder met Leon Florentinus, maar ook sponsoren, om te kijken hoe ik naar het EK 2018 in november kan toewerken. In de tussentijd ben ik ook weer wat meer gaan trainen en spelen. Ik had tenslotte een periode weinig gedaan en dat voelde sowieso al niet goed. Ik merkte met de Dongense Open en het toernooi van 24 februari in Doesburg ook dat ik moeite heb om mijn spel te vinden. Daarbij mis ik vooral mijn slagvastheid en precisie.

Vandaar dat de Spanish open nu ook goed is. Zoals mijn teammanager van Zorginstituut Nederland begin 2017 ook altijd zei: Ëven die thermometer erin. Waarmee hij aangaf, dat je een startpunt moet bepalen, vanwaauit je kunt verder werken naar je doel. In dit geval is het doel mijn tweede plaats verdedigen op het EK. Nu alleen even het startpunt bepalen.

Voor nu zijn we na een lange nacht en ochtend, uiteindelijk goed aangekomen in het vertrouwde Zafiro Hotel bij Alcudia. Morgen vanaf 13.00u trainen. Eerst even uitrusten en genieten van de avond in het hotel.