Spanish International 2018 – 3e speeldag en finaledag

Op de derde dag werden de achtste, kwart en halve finales gespeeld. Op deze dag had ieder van ons nog wedstrijden te spelen.


De dag begon ditmaal voor mij vroeg om 9.00u. Ik mocht hierbij samen met David Follet de achtste finale in het dubbelspel spelen. Ik was aardig uitgerust van de zware tweede dag. We moesten ditmaal tegen de Koreanen en het zou lastig worden om hen te verslaan. Met David hadden we daarom ook afgesproken er vooral van te genieten. Alles uit onze laatste partij te halen en met een goed gevoel ons avontuur in het dubbelspel af te sluiten. Zo was het uiteindelijk ook gelopen. We hebben mooie rally’s kunnen spelen en een aantal goede punten kunnen scoren door de anderen uit te spelen. Vooral dit laatste ging de dag ervoor moeizaam.

Om 12.30 moest ik de achtste finale in het enkelspel spelen tegen mijn Finse concurrent. Dit zou de zesde keer zijn dat ik het tegen hem moet opnemen. Steeds kwam hij beetje bij beetje richting de overwinning, zoals de laatste keer op het EK waar hij een set van mij won. Ik zat er zonder verwachtingen in dit keer. Stond met een goed gevoel op de baan en speelde lekker. De Fin, Harri, speelde met simpele slagen, zonder het mij echt moeilijk te maken. Ik merkte alleen dat ik fysiek aardig aan het opraken was. Mijn onderarm begon vermoeid te raken en mij clears kwamen niet goed terug. Ik kon daardoor moeilijk sturen. Ondanks dat ik mijn goede momenten had en hem op die momenten goed uit kon spelen, kon ik dat niet lang genoeg volhouden. Na twee sets moest ik hem dan eindelijk zijn winst geven.

Na deze laatste wedstrijd mochten de anderen nog aan de bak. Iedereen streed voor de overwinningen. Zo moesten Joshua en Mark nog een dubbelspel spelen en Megan haar halve finale in het enkelspel, die met een spannende tweede set helaas verlorend werd afgesloten. Uiteindelijk is Megan degene die een bronzen plak in ontvangst mag nemen.

Op zondag werden de finales gespeeld en konden we nog genieten van mooie wedstrijden. Tot slot werd het toernooi afgesloten met de prijsuitreiking.

Voor mij was het goed om weer op een internationaal toernooi te zijn. Het doel was om een startpunt te creëeren richting het EK en dat is zeker gelukt. Nu nog een plan opstellen en meters maken om mijn tweede plek op het EK in november te verdedigen in het enkelspel. Ik heb hier ook gezien dat ik echt aan de bak moet, want de concurrentie is ook hard bezig om het niveau om hoog te tillen.

Via deze weg nog mijn dank aan David voor het dubbelspel; Gigi en Marianka voor hun coaching en begeleiding! En de rest van het team voor de gezelligheid en de support!