Spanish International 2018 – 2e speeldag

De tweede speeldag stond in het teken van de dubbels en de laatste poulewedstrijden in het enkelspel

Mark en JoshuaOok vandaag was het een lange dag. Voor Megan begon deze dag al om 9.00u. De rest kon wat later beginnen. Ik speelde mijn eerste partij om 11.30u, wat de laatste poulewedstrijd was. Hier moest ik het opnemen tegen de Fransman Laurent Bella. Deze speler kende ik al langer en ik had ook een aantal keer met hem getraind tijdens de Franse trainingsstages. Het zou geen gemakkelijke overwinning worden en dat bleek ook. Ik kwam traag op gang en had daardoor de eerste set verloren. In de tweede set zat ik er veel beter in, maar ik merkte dat mijn energie opraakte in de derde set. Ik moest de strijd daarom vooral aangaan door echt alles te geven en te halen. Uiteindelijk had ik de wedstrijd gewonnen met 20-22; 21-16; 22-24.

Doordat ik zoveel moest geven voor het enkelspel, kwam ik niet echt lekker in mijn dubbelspel samen met David Follet. We kwamen in onze eerste partij ontzettend en onnodig traag op gang. Toen we eenmaal op dreef waren kwamen we makkelijk de sets door, maar ook hier hadden we onnodig een set weggegeven aan de Spanjaarden.

Tegen de Duitsers was dit hetzelfde verhaal, maar ze waren ook sterker en beter op elkaar ingespeeld. Ze konden David goed onder druk zetten, waardoor ik veel buitenspel werd gezet. Als ik dan aan slag kon komen, had ik niet de juiste reactie. We moesten deze wedstrijd daarom helaas verliezend afsluiten.

Morgen mag ik het spits afbijten met de achtste finale in het dubbelspel om 9.00u tegen de vijfde geplaatste Koreanen. Om 12.30 mag ik het voor de vijfde keer opnemen tegen de Fin Harri Isomaeki in de achtste finale in het enkelspel.

Kijk voor het schema van de andere Nederlanders die allen nog in het toernooi zitten op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=7ED4AA8F-294F-497E-9688-BF71EAE4D893&c=NED