Spanish International 2018 – 1e speeldag

De eerste speeldag was van start gegaan.


Na wat verwarring over het wedstrijdschema, mocht Megan vandaag als eerste van start gaan. Mijn eerste partij was tegen een Thai, Junthong Dumnern. Ik had nog nooit tegen ‘m gespeeld dus moest het eerst even aankijken.

In het begin ging het redelijk gelijk op, maar al snel was hij opgewarmd en kon hij zijn clears goed plaatsen. Door het gebrek aan training, kan ik hier niet goed meer tegenin gaan. Mijn clears kwamen niet goed terug en mijn drops wilden niet lukken. Uiteindelijk moest ik de partij met 21-10; 21-5 afsluiten. Een goede warming-up om zo maar te zeggen.

Ook in de avond was er uitloop. Nu moest ik tegen een Italiaan die zijn eerste toernooi kwam spelen. Ik had al een wedstrijd van hem gezien tegen mijn laatste tegenstander in de poule. Dit zou goed moeten gaan, en dat ging het ook. Ik kon oefenen op mijn service, wat slagen proberen en erop trainen om mijn focus te houden. Al met al ben ik wel tevreden met deze partij.

Op vrijdag zal ik om 11.30u mijn laatste poulewedstrijd spelen voor het enkelspel. Daarna beginnen de poulewedstrijden voor de dubbels samen met David Follet.

https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=7ED4AA8F-294F-497E-9688-BF71EAE4D893&c=NED