Promotie acties aangepast badminton

Afgelopen weekend heb ik naast de training met Leon Florentinus op het Open Senioren Toernooi van de BBF gespeeld.

Met Paul Kleijn, die nog goede contacten met de BBF heeft, had ik tijdens de Carlton Finale afgesproken om te kijken wat de mogelijkheden waren om aan het Open Senioren Toernooi mee te doen. Hij zou ervoor zorgen dat ik een dubbel en mix partner kreeg. Naast de gezelligheid en een goede training voor mij, was het ook een middel om het aangepast badminton meer bekendheid te geven. Eerder dit jaar had Eddy Boerman met zijn blade meegedaan aan het veteranentoernooi van de BBF. Op deze manier proberen we als aangepaste badmintonners onze tak van sport bekend te maken bij de valide badmintonners en het “gewone” publiek. Via deze weg nog mijn dank aan Franny Smits en Rene van Heel die deze uitdaging met mij wilden aangaan.

Open Senioren toernooi

Afgelopen tijd heb ik ook leuke gesprekken gehad, waarbij verschillende manieren van promotie naar voren is gekomen. Ook oud wereldkampioene Ilse van de Burgwal heeft een mooi initiatief opgezet met haar Para-Badminton Foundation. Doel is om meer bekendheid te geven aan de sport, maar ook om mogelijkheden te creëren voor de sporters om te ontwikkelen richting Tokyo2020. Zoals de voorzitter van Badminton Nederland afgelopen weekend nog tegen mij zei: “Ere wie ere toekomt”. Via deze weg wens ik Ilse in ieder geval veel succes met haar stichting!

Het is leuk om te zien dat andere trainers ook geïnteresseerd raken in het aangepast badminton. Ik ben daarom ook blij dat Leon Florentinus alle mogelijkheden bekijkt om zo efficiënt mogelijk te trainen, Hierbij gaat ook mijn dank uit naar de voorzitter van BCOss, Geert Duijs, die zich hard inzet voor het vinden van goede trainingsaccommodatie in de omgeving van Oss. Stinne Rasmussen die is aangestoken met dit onderdeel van het spel. Afgelopen week sprak ik ook nog iemand in mijn regio die vroeger een module heeft gevolgd binnen zijn trainersopleiding, welke specifiek gericht was om aangepaste badmintonners te trainen. Ik hoop dat er op dit gebied nog meer ontwikkelingen zijn, om zo meer trainers inzicht te geven in het trainen van mensen met een lichamelijke beperking.

De actieve aangepast badmintonners hebben ook een goed netwerk om uit te putten, die de bekendheid nog groter kunnen maken. Zo waren er op 31 maart tijdens het aangepast badmintontoernooi in Sliedrecht Christ de Rooij van Badmintonline en Edwin Sundermeijer van Badmintonfoto aanwezig om een live verslag te maken van het toernooi. Hierbij werd er gestreamd en live gerapporteerd over het toernooi, wat nog nooit eerder is voorgekomen in onze tak van sport. Iets waarvan ik hoop dat we nog vaker zullen tegenkomen. Daarnaast mijn dank aan Edwin Sundemeijer en Rene Lagerwaard die al vaker met hun mooie foto’s, onze sport op een perfect manier in beeld brengen. Ook hebben we een mooi podium gekregen tijdens de Carlton GT cup in Epe. Ik merk hierbij dat meer toernooileiders ervoor open staan om mensen met een beperking mee te laten spelen in hun toernooi. Zo creëerde BVFloriane mogelijkheden binnen hun Kolang Kalingtoernooi en willen dit misschien in komende jaren verder uitbouwen. Wat mij betreft een goede ontwikkeling om het aangepast badminton te integreren in de badmintonsport.

Aangepast Badminton Sliedrecht

Ik hoop dat we met de middelen die we hebben, steeds meer bekendheid kunnen geven aan het aangepast badminton. Met demo’s, clinics, livestreaming, foto’s, blogs, krantenartikelen, etc. Daarnaast ben ik benieuwd hoe Badminton Nederland gaat toerwerken richting Tokyo2020. Mochten er nog meer ideeën zijn, laat het me weten, of deel het!

Hierbij nog even een aantal websites van de personen\organisaties die ik in dit artikel heb genoemd:
– Para-Badminton Foundation http://parabadmintonfoundation.com (15 juni live)
– Stinne Rasmussen http://welinjevel.nl/
– BCOss http://bcoss.nl/
– Badmintonline http://badmintonline.nl/
– Rene Lagerwaard Fotografie https://www.facebook.com/renelagerwaardfotografie
– Edwin Sundermeijer https://www.facebook.com/BadmintonFotos
– BBF badminton http://www.bbfbadminton.nl/
– BVFloriande http://www.bvfloriande.nl/