Nederlands Kampioen Heren Enkel!

Afgelopen weekend werd er het Nederlands Kampioenschap Aangepast Badminton gespeeld in Veenendaal. Zaterdag werd de aftrap gedaan in een leuk aangeklede hal met een mooi entree. De wedstrijden waren zo ingedeeld dat er met het enkelspel werd begonnen en vervolgens het dubbelspel en gemengddubbel. Ook waren de finales en spannendste wedstrijden voor de zondag bewaard gebleven.

image

Dit bleek ook voor mij het geval. Op zaterdag kwam ik goed mijn wedstrijden door. Dit gaf ook de mogelijkheid om in te komen met mijn dubbelpartner Tim Quartel en gemengdubbelpartner Mylene Rombouts. Vooral met Mylene was het even inkomen aangezien het voor haar pas weer het eerste toernooi na lange tijd was. Daarnaast hebben we maar beperkt kunnen trainen. Dit maakte ook dat de zaterdag verrassend goed werd afgesloten en er geen set weggegeven werd. Zondag was de uitdaging groot en moesten alle zeilen bijgezet worden om richting de finales te komen. Ik kon deze ochtend mijn enkelspel afronden en zonder al te veel energie de titel “Nederlands Kampioen Heren Enkel Rol A” op mijn naam zetten.

image

Ik kon me daarna volledig richten op het dubbel en gemengddubbel. De heren dubbel ging ons goed af, zodat we in de finales tegenover Timo Bakker en Mario Biekman konden strijden om de titel. Deze heren hebben een goede techniek en spelinzicht, wat we weinig tegenkomen tijdens de reguliere toernooien. We hadden hier behoorlijk wat moeite mee, ondanks de tegenstand die we gaven. Nadat we te veel fouten hebben gemaakt In de tweede set, moesten we helaas de finale verliezend afsluiten. In het gemengddubbel mochten we naar de finale, nadat we de halve finale in 3 sets hebben afgerond. Dit ook met dank aan Stinne Rasmussen die als toeschouwer in de zaal was, waar we op dit punt handig gebruik van hebben gemaakt. Het was al een hele prestatie om zover te komen, aangezien we zonder enige verwachting dit NK in zijn gegaan. Ook daarom zijn we de finale ingegaan om te geven wat we nog hadden. We wilden het onze tegenstanders, Ilse van de Burgwal en Mario Biekman, zo moeilijk mogelijk te maken. Dit leverde mooie rally’s op, waarbij Mylene zich van haar beste kant heeft laten zien. Ook deze finale hadden we dus niet winnend afgesloten, maar persoonlijk was het een mooie prestatie dat we zover zijn gekomen!

image

Terugkijkend ben ik zeer tevreden over het NK. Ik ben trots op mijn dubbel- en gemengddubbelpartners en hoop nog mooie titels met hun te kunnen behalen en op komend NK mogelijk de eerste plaats naar binnen te kunnen slepen. Kijk voor al mijn uitslagen op: toernooi.nl

image