Kolang-Kaling en Shuttle up

Het was een druk weekend! Zaterdag het Kolang-Kaling toernooi in Hoofddorp en zondag het jaarlijkse Shuttle up toernooi in Sliedrecht.

Op zaterdag 30 mei werd er in Hoofddorp door BVFloriande het jaarlijkse Kolang-Kaling toernooi gespeeld. Dit is een toernooi wat vooral om gezelligheid en eten gaat, maar natuurlijk ook om een leuk potje badminton. Vorig jaar hadden we een demonstratie gegeven tijdens de pauze van het toernooi. Dit was zo goed bevallen, waardoor ik met mijn neef Elwin Johan heb afgesproken om als “test” een keer mee te doen aan het toernooi. Het toernooi werd gespeeld in de Amerikaanse mix vorm, wat wil zeggen dat er binnen de categorie at random koppels worden gemaakt, die een bepaalde tijd hun wedstrijd spelen. Ik mocht daarin de gaten opvullen, die zijn ontstaan door afmeldingen.
Mijn deelname werd met enthousiasme ontvangen en ik had leuke wedstrijden mogen spelen. Tussendoor en na de wedstrijden leuke gesprekken gehad, lekker gegeten en nog een leuke loterij mogen aanschouwen, waar ik helaas niets heb gewonnen.
Volgend jaar weer en wellicht met een grotere groep vanuit het AB-circuit. Bedankt BVFloriande!
Kolang-Kaling

De zondag stond in het teken van het AB toernooi Shuttle Up. We begonnen met het enkelspel wat mij vrij makkelijk afging. In het begin was het meer dingen proberen en trainen. Zelfs ook een set weggegeven, maar in de 3e set goed gemaakt. Op deze dag waren ook Timo Bakker en Mario Biekmann aanwezig voor de dubbel. Hiervan had ik samen met Tim Quartel helaas verloren op het NK. Het was dus een mooie gelegenheid om revanche te nemen. We zaten lekker in de wedstrijd en moesten wel even schakelen, omdat we deze tegenstand niet meer gewend zijn. Door goede communicatie en goed spel van Tim, hebben we de wedstrijd in twee spannende sets (25-23 21-16) kunnen afsluiten!
Shuttle Up 2015