Irish Open 2017 – Dag 1

Vandaag waren de wedstrijden voor de Irish Open 2017 begonnen. Zowel fysiek als mentaal een vermoeiende dag.


Tijdens de training op woensdag merkten we al dat er wat uitdagingen waren in de zaal. Zo zou het de komende dagen warm blijven en koos de organisatie ervoor om airconditioning in de zaal te gebruiken. Dit heeft dan ook invloed op het spel en verschilde het per baan hoe je hiermee moet omgaan.
Ik had daarnaast wel geluk met mijn loting. Ik was als 4e geplaatst en heb spelers binnen de poule die redelijk op gelijke hoogte zitten, maar waarvan er één een onbekende nieuwe speler is.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Gobi Ranganathan. Een vaste speler die mentaal heel sterk is. Hij kon zich goed aanpassen in het spel, waar ik veel steken liet vallen. Bij hem weet ik dat ik vast moet spelen, wat niet lukte. Ik heb deze partij in twee sets moeten opgeven.

De tweede wedstrijd was een dubbelpartij tegen twee Spanjaarden. Altijd even wennen met mijn dubbelpartner Owen Kilburn, maar in de tweede set konden we vlot doorspelen en onze momenten pakken. Dit gaf een goed gevoel voor de rest van de dag.

De laatste partij was de tweede uit de poule, tegen een oude bekende, Francois Nalborczyk. Hij weet altijd een mentale druk op de wedstrijd te leggen, zorg dus voor mij om hier niet in mee te gaan en mijn eigen spel te blijven spelen. Ondanks dat ik me soms liet verleiden en daardoor nog aardig wat fouten maakte, kon ik deze partij wel in twee sets winnen. Het werken met de airco ging ook stukken beter. Samen met Mark Modderman en Stinne Rasmussen hadden we hierover afgestemd hoe hiermee om te gaan. Ik was blij te merken dat deze uitdaging in deze match hierdoor meer onder controle was. Nu kijken hoe we dit doortrekken in de volgende partijen.

Door de vreemde uitslagen binnen de poule voor mijn singles zal ik wel scherp moeten blijven om door te kunnen komen naar de volgende ronde. Dit zal zeer zeker spannend worden op de tweede dag, maar uiteraard gaan we ervoor!

Kijk voor de rest van de uitslagen en aankomende partijen op https://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=53A1D449-E91D-474A-B976-1003E7E6C570&c=NED