Europese kampioenschappen finaledag

De zondag was de finaledag voor het EK in Beek. Dit beloofde een dag te worden met mooie wedstrijden. Voor mij was het de dag waarbij ik mijn eerste EK-finale mocht spelen.

Foto: Géraldine Maillard

Foto: Géraldine MaillardDe atmosfeer in de hallen was mooi. Het was in de ochtend genieten van de finalepartijen en in de tussentijd kon ik mezelf voorbereiden op mijn eigen partij.

Ik had niets te verliezen in deze finale. Ik weet hoe Martin Rooke speelt en heb nog met hem getraind tijdens de trainingsstage in Bourges. Voor mij was het vooral genieten.

Dat laatste was wel makkelijker gezegd dan gedaan. Toen het eenmaal zover was, begonnen de zenuwen toch wel wat op te spelen. En dat was helaas ook wel te merken in mijn wedstrijd. Ondanks dat ik tevreden ben met mijn wedstrijd, heb je achteraf altijd de gedachtes: had ik dit maar gedaan of had ik het maar zo aangepakt. Dit zijn punten die ik nu zal meenemen in mijn trainingen.

Foto: Géraldine Maillard

Foto: Géraldine Maillard

Foto: Géraldine Maillard

Foto: Géraldine Maillard

Na deze finalepartij hadden we de rest van de dag nog van de andere partijen genoten en de medailleceremonies gehad. Uiteindelijk heeft Nederland drie medailles in ontvangst mogen nemen: 2x brons (Mark Modderman en Megan Hollander) en 1x zilver.

Foto: Edwin Sundermeijer (www.badmintonfotos.nl)

Foto: Edwin Sundermeijer (www.badmintonfotos.nl)

In de avond zijn Gigi en ik nog in het hotel gebleven waar we met een mooie groep van verschillende landen het EK hebben afgesloten. Geproost op een mooi toernooi, mooie resultaten van alle spelers en daarnaast vooral na het spelen van onze wedstrijden, een moment gepakt om gezellig bij te praten.
img_3989
Na deze gezellige avond op maandag thuis gekomen en een mooi bos bloemen van mijn werkgever Experis Ciber mogen ontvangen, naast een hele hoop mooie felicitaties! Bedankt iedereen!

Via deze weg wil ik iedereen die dit toernooi heeft neergezet. Daarnaast mijn dank aan alle personen en organisaties die het behalen van deze mooie plak mogelijk hebben gemaakt, waaronder in het bijzonder Stinne Rasmussen, Leon Florentinus en mijn vriendin Gigi!
img_3972