Europese Kampioenschappen: Dag 2 en 3

Dag twee van het EK begon met een flinke domper. Door een ongeluk in een busje om van hotel naar de hal te komen, raakte mijn dubbelpartner Owen Killburn lelijk ten val.

img_3969

Dit zorgde ervoor dat hij naar de huisartsenpost moest en zelfs een röntgenfoto moest laten maken. Advies was daarbij om op de vrijdag niet te spelen en het voor de zaterdag af te wachten. Helaas bleek later dat niet iedereen akkoord was om de wedstrijd te verplaatsen naar de zaterdag, waardoor we deze wedstrijd moesten opgeven. Het is zo zuur dat dit moest gebeuren. Vooral na zo’n spannende wedstrijd als die we op de donderdag hadden gespeeld. Via deze weg wens ik Owen nogmaals veel beterschap toe en wil ik hem bedanken voor de wedstrijden die we op dit EK hebben mogen spelen!

Verder stonden er enkelwedstrijden en een mix op het programma voor deze vrijdag. Onze mix ging vlot. Het was een Frans koppel, waarbij we de dame goed uit wisten te spelen. We konden deze wedstrijd dan ook in een mooie twee sets afronden.

In het enkelspel had ik het wat moeilijker. Ik moest tegen mijn Finse concurrent spelen, waarbij ik in Ierland voor de eerste keer een set heb weggegeven. Blijkbaar zat dit toch nog meer in mijn hoofd dan verwacht, want ook hier bleef ik op achterstand tot de eerste helft van de tweede set. Daarna kon ik mezelf eindelijk terugwinnen en heb ik de wedstrijd gewonnen met een spannende 21-19,, 22-20, 21-14.

De tweede partij ging vlot. Het was de Italiaan die ik vaker in mijn poule heb. Nu moet ik zeggen dat ik wel merkte dat hij hard heeft getraind. Ik kreeg veel meer weerstand dan in de laatste ontmoeting. Een kwestie van scherp blijven in dit geval. De wedstrijd werd hier afgesloten met 21-11, 21-9

Foto's: Géraldine Maillard

Foto’s: Géraldine Maillard

Op de zaterdag stonden de kwartfinales en halve finales op het programma, voor zowel enkel als gemengd dubbel. In het enkelspel moest ik eerst uitkomen tegen een relatief nieuwe Duitse speler Rick Hellmann. Wat het hier voor mij deed was hem achterin het veld uitspelen. Hij hield het spel heel eenvoudig, waardoor ik vooral de druk bij hem moest leggen en zelf rustig moest blijven en mijn slagen onder controle moest houden. Deze wedstrijd won ik met 21-18 21-12.

In de halve finale kwam ik, zoals hij zegt “Frenemy” tegen. Als sinds mijn eerste internationale wedstrijd komen we elkaar tegen en hebben we mooie wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Altijd 3-setters en nooit had ik van hem gewonnen. Het moest nu een keer gebeuren! En dat was ook zo. Qua speelstijl heb ik me vastgehouden aan mijn vorige wedstrijd. Druk op de achterlijn leggen en hem daarop uitspelen. Dit lukte goed, waardoor ik in twee sets mijn tweede plek kon zekerstellen! 21-18, 21-19.

De laatste partij van de dag was een gemengd dubbel tegen de eerste geplaatste. Ik had het er al over met Kiki dat we hier vooral van moesten genieten, zodat we met een goed gevoel de baan af konden. En natuurlijk zou het mooi zijn als we een set konden pakken. In de eerste set hadden we heel erg moeite om de snelle services van Martin Rooke terug te brengen. Zo snel en scherp dat we even verbluft waren van zijn spel. Toen we hier eindelijk grip op kregen konden we zijn mix partner beter uitspelen, wat vooral in de tweede set goed was gelukt. We hebben hard gevochten, maar helaas was dit net niet genoeg om een set binnen te slepen, 21-7, 21-19. Trots op Kiki zoals we daar hebben mogen vechten voor deze wedstrijd. Dit beloofd veel voor de toekomst! Nogmaals bedankt voor het spelen Kiki!

Op naar de finale in het enkelspel tegen Martin Rooke!