Europese Kampioenschappen: Dag 1

Om 9.00u was de aftrap van de Europese Kampioenschappen in sportcomplex “De Haamen” in Beek, Limburg. De kampioenschappen zijn verdeeld over twee zalen: een zaal voor staanders en een zaal voor de rolstoelspelers. Het was een drukke planning, waarbij er vandaag tot 18.30 wedstrijden gepland stonden, gespeeld op 8 banen.

img_3944

Voor mij stonden vandaag de wedstrijden in het gemengd dubbel en heren dubbel gepland. Er werd begonnen met het gemengd dubbel, waarbij we om 9.30u het op mochten nemen tegen David Follett en Sharon Jones-Barnes, een Engels duo. We hadden een goede start, ondanks dat we er toch even moesten inkomen, maar dit was voor de tegenpartij precies hetzelfde. We hebben de eerste set met ruime cijfers gewoon in 21-11, maar daarna raakten we de grip op de wedstrijd kwijt. Ondanks dat we hard hebben gevochten. De wedstrijd werd uiteindelijk in drie sets in verlies afgesloten met 21-11, 21-23, 20-22.

De tweede partij, ook een gemengd dubbel was tegen een Finse heer en een Italiaanse dame. Ik had al een wedstrijd van hen geobserveerd en zag dat de dame in dit tweetal niet goed over het veld bewoog. Het was voor ons dus ook de strategie om haar constant uit te spelen. Dit is goed gelukt, al kreeg de Fin wel een aantal keer de shuttle, welke hij met een goede clear kon wegspelen en daarbij punten kon maken. Een goede les, maar fijne wedstrijd om ons vertrouwen te herwinnen. Deze partij hebben we met 21-13 en 21-7 op onze naam gezet.

In de laatste partij in het gemengd dubbel mochten we het opnemen tegen een Spanjaard en een Turkse. Ook hierbij was de dame duidelijk de mindere van de twee. Het werd ons vooral moeilijk gemaakt, omdat de Spanjaard flink aan het compenseren was voor de dame, waardoor we nog aardig wat tegenstand kregen. We verloren hierdoor ook het vertrouwen in de winst. Gelukkig wisten we ons in de tweede set te herpakken en hebben de wedstrijd in drie sets naar ons toe kunnen trekken. Uiteindelijke score: 16-21, 21-19, 21-17.In

Vervolgens was er een break voor mij tot 17.00u, waardoor ik tijd had om te lunchen en we wat van de andere wedstrijden konden genieten.

Om 17.00u was het dus zover. Tijd voor de heren dubbels. We konden opwarmen in een wedstrijd tegen een oud-gediende binnen het Nederlandse para-badminton en zijn Italiaanse dubbelpartner. We verwachtten niet veel weerstand in deze partij, wat ook bleek. We konden deze wedstrijd daarom goed gebruiken om onze slagen te oefenen, en aandacht te schenken aan onze communicatie. De wedstrijd hadden we gewonnen met 21-4, 21-11

De dag sloten we af met een spannende partij tegen de Franse heren Pascal Barrillon en Laurent Bellia. We wisten nog niet goed hoe we tegen hen moesten spelen, maar gezien mijn weekend in Frankrijk, waarbij ik met de Fransen heb mee mogen trainen, had ik in overleg met Owen gekozen om op Pascal te spelen. Dit ging redelijk goed, maar de twee boden goed weerstand en wisten veel terug te brengen. Ze waren echt alles op Owen aan het spelen en brachten mij veel buitenspel. Gezien de lange dag en de druk op deze wedstrijd liep de spanning hoog op. Hierdoor gaven we de tweede set helaas weg. Wij en vooral de hard strijdende Owen gaven niet op. In een spannende strijd hebben we deze wedstrijd mogen winnen met 21-18, 18-21, 24-22! Echt geweldig werk Owen, bedankt!

Nu lekker slapen, want morgen begint mijn eerste wedstrijd al om 9.00u met een wedstrijd in het gemengd dubbel. Nogmaals tegen Laurent Bellia, maar ditmaal met zijn partner Audrey Bellia-Sauvage. Vervolgens zal ik mijn enkelwedstrijden uit de poule spelen en de kwartfinales in het heren dubbel.

Kijk voor een overzicht van alle Nederlandse spelers op: https://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=683FD388-465E-40E4-BBB6-3A668B4B22EB&c=NED