EK Parabadminton – Update1: Trainingsdag

Dinsdag 9 september zijn we met vijf personen vanuit Eindhoven vertrokken richting Alicante, Mark Modderman, Eddy Boerman, Annie van Daal, haar man André en ikzelf.

De vlucht ging goed en op de luchthaven stonden 2 vrijwilligers klaar in oranje (niet bewust) ons op te wachten om met een bus richting Los Alcazares, waar het complex zich bevindt. Het complex bestaat uit een hotel en een aantal gebouwen, waaronder de speelhal.

Na even bijgepraat te hebben met een aantal spelers en alle tassen te hebben gedropt, zijn we gaan slapen. Het was inmiddels tenslotte al rond middernacht en we hadden afgesproken om rond 8u te gaan ontbijten.

Na ontbijt meteen richting de hal vertrokken, waar het toen al aardig warm begon te worden. Wat meteen opviel was dat de hal bekleed was met een zijl met houtmotief. Dit zorgde voor een uitdaging aangezien je als rolstoelspeler flink moet ploeteren om op zijl vooruit te komen. De verwachte warmte helpt daar dan ook niet bij.

Om 9.00u begonnen met inspelen met de Belgen, waardoor ik goed kon wennen aan de zaal en de temperatuur. Na ook even met een Engelsman en Duitser te hebben gespeeld, kon ik daarna met de vaste trainingsteam inspelen. Dit waren Young Chin Mi (mijn dubbelspeler), Elke Rongen (mix partner) en Valeska Knoblouch. Hier konden we alles even proberen. Mix dubbelspel en een dubbelspel en een korte enkelspel. Rond 12 uur was het een mooie tijd om te stoppen. Door de warmte had ik al 5 flesjes water binnen en ook flink wat honger gekregen.

Aangezien de training er flink in had gehakt, hebben we rustig gedouched, gelunched en in de middag rustig de omgeving verkend. Om 20.00u begon de openingsceremonie en het diner. Daarna vroeg naar bed om morgenochtend te beginnen met de mix dubbel.

imageimage