2x goud en 1x zilver op het NK Aangepast badminton 2018!

Op 21 april werd het NK AB 2018 gehouden in Veenendaal, waar we met vier leden van BCBever aan mee deden.

Piet, Joanita, Angèle, Jordy en Géraldine

Doordat ik het wat rustiger aan ben gaan doen, heb ik mij meer gericht op de club. Het was daarom leuk om dit NK met 3 andere AB spelers te mogen meemaken. Samen met Piet, Angèle en Joanita deden we dit jaar mee vanuit BCBever. Gigi was uiteraard mee als Bever supporter\coach. De mooie uitdaging was dan ook om dit NK samen met relatief nieuwe dubbel en mixpartner Piet en Angèle te spelen.

Het was een druk bezette dag, omdat er is besloten om alles op één dag te spelen in plaats van de geplande twee dagen. Op zich wel zonde, omdat het qua spelers aantal drukker was dan voorgaande jaren en er normaal gesproken twee dagen gepland worden als er voor drie onderdelen wordt gespeeld. Dit is eigenlijk ook wel nodig, omdat je met personen te maken hebt die een fysieke beperking hebben. Het is daarom bijna niet te doen om de hele dag een toernooi te spelen. Daarnaast wil je het aantrekkelijk houden om mee te doen en daarom liever geen knock-out systeem spelen, wat nu wel nodig is. Dit is ook een reden waarom er relatief weinig spelers vanuit BCBever hebben ingeschreven.

Het knock-out systeem maakte het moeilijk voor onze clubgenoten Joanita en Piet om door de eerste ronde van de mix te komen. Op deze manier stond er aardig wat druk op ze omdat, wanneer ze deze wedstrijd tegen Ilse en Jonny niet wonnen, meteen uitgeschakeld waren voor dit onderdeel. Helaas was dit dan ook het resultaat. Voor mij en Angèle was het ook even schakelen. Vanwege onze plaatsing in dit onderdeel, mochten we de eerste ronde overslaan. Maar dat zorgde er wel voor dat we meteen flink aan de bak moesten in onze eerste wedstrijd. Na de eerste set even te moeten wennen, raakten we in de tweede set goed op dreef tegen voormalig dubbelpartner Tim en zijn mixpartner Anniek.

Tegen Ilse en Jonny was het wel een ander verhaal. Ze domineerden de eerste set, omdat we heel erg moesten wennen aan hun spel en vooral dat van Jonny. Dit konden we gelukkig in de tweede set wel naar ons toetrekken, maar ze konden Angèle goed bezighouden. Ik merkte dat ikzelf ook niet goed consequent was in mijn slagen. Hierdoor moesten we helaas de titel aan Ilse en Jonny geven, na een finalewaardige wedstrijd (8-21, 21-18, 17-21).

In de dubbel en het enkelspel kwamen we en kwam ik nooit echt in gevaar. In geen van de wedstrijden is er een set verloren gegaan. Vooral leuke wedstrijden kunnen spelen, van andere wedstrijden kunnen genieten en daarnaast leuke gesprekken gehad met iedereen die ik al een hele tijd niet meer gezien heb.

Ik ben echt trots op de prestaties van het team van BCBever! Nogmaals mijn dank aan Piet en Angèle voor dit avontuur. Daarnaast uiteraard mijn dank aan Gigi voor haar support richting deze dag en op deze dag. Tot slot mijn dank aan fysiotherapie Jongh en Van Osta voor hun fysieke ondersteuning richting deze dag, TNS revalidatie, Joop Bergman van FIT Sportbalsem, Cartlon Sports en uiteraard Leon Florentinus voor zijn traning!

 

Kijk voor de uitslagen op: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/player.aspx?id=FDD9CF9F-4339-4B80-9428-25CD0FD9126D&player=38